22 éve az autósok szolgálatában 

Elektronikus szelep szervíz Korszerű hordozható készülékünkel kiolvassuk a szelepek állapotát és egy átfogó elemzést adunk az elemek állapotáról és a jeladók működéséről. Amennyiben szervizelés közben szükséges cseréljük a hibás alkatrészeket a megbízható működés fenntartása érdekében. Szervízünkben ingyenes tanácsadással segítjük ügyfeleinket.

Figyelem!!!!

TPMS programozás 150.000km vagy 5 év használat után vagy egyéb megsemmisülés okán szükségessé válik az elektronikus szelepek cseréje. A csere során egyes járműveknél úgynevezett felprogramozással biztosítható a további használat. Szakműhelyünk díjazás ellenében elvégzi a megfelelő műveleteket.

 

TPMS használata 2014 november 1-től már nemcsak az Amerikai Egyesült Államokban használatos, hanem az Európai Unióban megjelenő elektronikus szelepek második generációjának kötelező használata révén vezetik be az új személygépkocsik nyomás ellenőrzését, mely nem kiiktatható és megfelelő működése elengedhetetlen regisztrációs és vizsgakövetelmény.

 

A felhasználók számára a berendezések egy gyári nyomástartományon belül figyelik az abroncsok légnyomását és a vezetőnek a legtöbb gépkocsiban csak egy a műszerfalon megjelenő hibajelzéssel adnak visszajelzést az alacsony légnyomásról. Légnyomás ellenörző hiba jelzés A pontos hibakód kiolvasást és javítást csak TPMS szakszervízben lehetséges elvégeztetni. TPMS hibák és javításuk Az elektronikus jeladók is meghibásodhatnak.

 

Jellemzően egy idő után a gyárilag előre beépített energiaforrásuk kimerül, mely használat és idő korlátos. Előfordulhat defekt következtében a szelep tönkremenetele is amikor pótolnunk kell a jeladó egységet. Defekt javító folyadék használatával tönkre tesszük a szelepet, ezért cseréje így megkerülhetetlen. Kiviteltől függően gumi és fém szelepek vannak használatban, melyek időszakaos karbantartása indokolt. A gumi szeleptöveket és a tömítéseket a biztonság fenntartása érdekében cserélni kell.

  TPMS diagnosztikai műszer

 

 

   Univerzális tanitható szelep

        minden autótipushoz